Sovrum inredning

Sovrum inredning - Sovrum inredning för romantik och harmoni

Du tillbringar nästan en tredjedel av ditt liv sovande. Få rum i hemmet är så viktiga att skapa efter ett harmoniskt ideal som sovrummet. Här får du några tips om hur ditt sovrum blir mysigt och mer än bara ett sovrum.

Först och främst är det viktigt att tänka på sängen. Den är central i sovrummet och sätter prägel på allt annat. Var noga med hur du möblerar din säng, ska du ha kuddar och överkast. Eller låter du dina sängkläder synas med en annorlunda bäddning.

Finns det stora fönster eller en balkong i sovrummet så kommer det också att spela roll för helhetsintrycket. Tänk hur du placerar säng och andra möbler i relation till dem.

Placeringen är viktig

Många ställer rent instinktivt sängen mot en vägg. Det är så vi har gjort i alla tider, men det behöver inte vara så. Våga möblera runt och testa dig fram. Våga lita på dina instinkter och att du vet vad som är snyggt hemma hos dig. Men behöver du tips för inredning sovrum så vänd dig till ett proffs för tips och idéer.

När det kommer till möbleringen i sovrummet så är detta rum extra känsligt för olika förändringar. Tänk på att inte övermöblera, det skapar en känsla av kaos och kan faktiskt till och med störa din sömn. Lagom är faktiskt bäst när det kommer till inredning i sovrummet.

Andra möbler att tänka på

När du ska möblera ett sovrum så tänker de flesta på säng och nattduksbord. Men det finns fler detaljer att fundera över. Många vill ha något att sitta i, då blir sovrummet mer än bara ett rum att sova i.

En annan sak som är viktigt är belysningen. Försök att sträva efter att hitta ett behagligt ljus att klä på dig till tidiga vintermornar, men som också går att tona ner när du kommer hem och vill varva ner. Tänk på att de små detaljerna kan gör väldigt mycket och att ett sovrum behöver ordning och balans för att vi ska må bra. Svala färger ger en känsla av välbehag.

Sovrum inredning